BLOGS

Kā augšupielādēt failus uz VPS no Windows

Visiem NodeRack virtuālajiem serveriem noklusēti ir ieslēgts SSH, ar kura palīdzību ir iespējams lietot SSH File Transfer Protocol, kas nodrošina drošu pieslēgšanos serverim un failu augšup/lejupielādēšanu, direktoriju veidošanu un citas darbības.

WinSCP ir bezmaksas atvērtā koda SFTP/FTP klients, kas darbojas arī Windows operētājsistēmā. Šo klientu iespējams lejupielādēt šeit, spiežot uz linka "Installation package". Pēc veiksmīgas lejupielādes palaižam instalācijas failu uz tā divreiz uzklikšķinot ar peli. Izvēlamies instalācijas valodu. Noklusēti angļu valoda. Un spiežam OK.

valoda

Tālāk tiek atvērts instalācijas procesa palīgs. Spiežam Next.

start

Iepazīstamies ar licencēšanas noteikumiem un spiežam Next.

licence

Ja vēlaties mainīt noklusēto instalācijas ceļu, tad varat izvēlēties "Custom Installation", pretējā gadījumā atstājam "Typical Installation" un spiežam Next.

install

Nākošajā logā ir iespējams izvēlēties klienta vizuālo izskatu. Atstājam "Commander Interface" un spiežam Next.

install

Pārbaudām, vai visi instalācijas parametri ir norādīti korekti un spiežam Install.

install

Pēc veiksmīga instalācijas procesa pabeigšanas spiežam Finish.

finish



Pieslēgšanās pie servera izmantojot WinSCP

Pēc WinSCP programmas palaišanas, tiek atvērts logs, kurā jums jāievada domēna vārds vai servera IP adrese, lietotājvārds un parole. Ja šie pieejas dati nav zināmi, tos iespējams aplūkot VPS kontroles panelī.

login

Ja šī ir pirmā pieslēgšanās reize, tad tiks atvērts logs, kurā jums būs jāapstiprina, ka servera atslēga ir pareiza. Šī atslēga ir nepieciešama, lai nodrošinātu drošu pieslēgšanās kanālu pie servera, kā arī, lai neviens nevarētu pārtvert datus ko jūs sūtāt vai saņemat no servera. Lai pārbaudītu šo atslēgu ir jāpieslēdzas pie sava VPS un jāpalaiž komanda:

ssh-keygen -l -f /etc/ssh/ssh_host_rsa_key.pub

Ja servera atslēgas kontrolsumma sakrīt ar WinSCP attēloto, tad spiežam Yes.

ssh fingerprint

Pēc veiksmīgas pieslēgšanās serverim tiek atvērts logs, kura kreisajā daļā ir pieejami lokālie faili, savukārt labajā pusē ir pieejami VPS faili, kas ļauj jums brīvi staigāt pa attālinātā servera direktorijām, darboties ar failiem, veidot direktorijas, u.tml.

login



Resursi internetā