BLOGS

Kā atjaunot Ubuntu 12.04 uz 14.04

Ubuntu logo





Jāņem vērā, ka oficiāli atjaunot vecos 12.04 LTS serverus uz jaunajiem 14.04 iesaka tikai pēc 14.04.1 relīzes iznākšanas, kas notiks 24. jūlijā. Tas tiek darīts ar nodomu, lai pasargātu lietotājus no kādam, pagaidām nepamanītām kļūdām sistēmas un tās servisu darbībā, taču ja nevēlies gaidīt un atjaunot savu serveri uzreiz, tad turpini lasīt tālāk.

Pietiekami lielas izmaiņas skar Apache un PHP lietotājus, jo Apache versija tiek atjaunota no 2.2 uz 2.4 versiju, kā arī nedaudz mainās Apache konfigurācijas sintakse. Jāatceras, ka visticamāk būs jāveic papildus labojumi pēc atjaunošanas veikšanas esošajā Apache konfigurācijā lai weblapas strādātu kā paredzēts. PHP tiek atjaunots no 5.3 uz 5.5, kas ir diezgan liels lēciens uz priekšu.

Vairāk par izmaiņām var lasīt šeit https://wiki.ubuntu.com/TrustyTahr/ReleaseNotes

Atjaunošana

Pirms atjaunošanas sākšanas ieteicams izveidot rezerves kopiju weblapām/epastiem/datubāzēm un pārējiem svarīgajiem failiem, lai problēmu gadījuma būtu pieeja rezerves kopija.

Pārbaudām servera operētājsistēmas versiju izpildot komandu

lsb_release -a

Tai vajadzētu atgriezt šādu atbildi (Release versija var mainīties atkarībā no tā, cik bieži tiek atjaunota servera programmatūra).

No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description:    Ubuntu 12.04.4 LTS
Release:        12.04
Codename:       precise

Atjaunojam pieejamo paku sarakstu, un uzstādām jaunāko Ubuntu atjaunošanas rīku

apt-get update
apt-get install update-manager-core

Laižam Ubuntu atjaunošanas rīku. Papildus jānorāda ka vēlamies izstrādes versiju.

do-release-upgrade -d

Atbildam uz atjaunošanas rīka uzdotajiem jautājumiem. Atjaunošanas gaitā iespējams būs nepieciešams pārbaudīt vairāku servisu konfigurācijas failu sintaksi un izvēlēties sev vēlamāko versiju. Pēc atjaunošanas beigām pārstartējam serveri un pārbaudām operētājsistēmas versiju vēlreiz palaižot šo komandu

lsb_release -a

Ja viss ir noritējis veiksmīgi, tad tagad tev uz servera darbojas jaunais Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr)